Wat is er te doen

Het seizoen 2019-2020 haalde om de gekende redenen de finish niet.  Alle tellers dus terug op nul en klaar voor een nieuwe start.  Vobako trok op de eerste speeldag naar Putte (bij Mechelen).  Putse speelt in de zaal een reeks hoger (Topleague) en koestert ook in het veld ongetwijfeld deze ambitie.  Voor Vobako zijn de ambities misschien iets bescheidener en hoopt men op een plaats in de sub-top.  Het was ook de thuisploeg die het best van start ging en Vobako na 6 minuten al op een 3-0 achterstand plaatste.  Een minuutje later prikte Lotte Van Tichelen de eerste Vobako-korf van het seizoen door de korf : 3-1.  Elke Michiels en Johny Pauwels volgden haar voorbeeld en brachten Vobako langszij : 3-3.  Lang kon Vobako niet genieten van die gelijke stand, want met 2 rake schotjes liep de thuisploeg terug uit tot 5-3.  Senne Van Tendeloo bracht dan Vobako terug tot 5-4, maar de gelijkmaker bleef uit.  Het was integendeel de thuisploeg dat nadrukkelijker de match in handen nam en uitliep tot 8-4. Die 4-puntenkloof werd door Elke Michiels en Senne Van Tendeloo wel gehalveerd (8-6), maar Putse viel niet stil.  Met 2 korven erg kort na elkaar werd het verschil weer 4 eenheden : 10-6.  Er waren op dat moment nog 10 minuten te spelen in de eerste helft en het leek er op dat Vobako die aanwendde om zijn achterstand goed te maken.  Want na korven van Jasmien Goris, Johny Pauwels en Martijn Schildermans voelde Putse de Vobako-adem in zijn nek (10-9).  Toch was het laatste woord nog voor de thuisploeg.  Met nog 2 korven in de slotminuten kon er gerust worden met 12-9 op het bord.

Ook in de tweede helft bleef Vobako stevig weerwerk bieden. Na de 12-10 van Johny Pauwels, lukte Putse wel de 13-10 maar Martijn Schildermans en Elke Michiels brachten Vobako weer tot op één korf : 13-12.  Daarna kregen we 10 minuten waarin de wedstrijd in een definitieve plooi viel.  Enkel Lies Noyens scoorde nog voor Vobako, terwijl Putse 8 keer kon scoren.  Maar ook bij een 20-13 tussenstand gaf Vobako zich niet gewonnen. In de volgende 10 minuten halveerde Vobako die achterstand en zo gingen we met 21-17 de laatste 10 minuten van de match in.  Vobako scoorde daarin nog 3 keer, maar ook de thuisploeg deed dat.  Eindstand : 23-20.  Een verschil van 3 korven, dat ook na 6 minuten al op het bord stond …

Een moedig en wilskrachtig Vobako kwam dus iets te kort om Putse punten te ontnemen.  Zondag tegen Scaldis opnieuw vol aan bak en dan wel punten ??

Scoorden : Elke Michiels 7 – Johny Pauwels 3 –  Jasmien Goris 2 – Martijn Schildermans 2 – Ben Lenaerts 2 – Senne Van Tendeloo 2 - Lotte Van Tichelen 1 – Lies Noyens 1